Десислава Атанасова: Трети мандат в БСП ще е обречен

0
29
Десислава Атанасова Снимка: БНТ

С ДБ сме от едно общо европейско семейство и можем да водим разговори за евентуална подкрепа, ако те получат мандата, заяви председателката на ПГ на ГЕРБ

Ако президентът връчи третия мандат на БСП, това означава категорично, че желае да продължи да управлява служебното правителство и 48-ият парламент да се разпусне, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова пред БНР.

Имаме решение на най-висшия орган на партията, че ние с БСП, с техен мандат особено, няма да участваме в управление, припомни Атанасова.

Всички останали хипотези, които са „Демократична България”, „Български възход”, „Възраждане” и ДПС, са възможни опции за президента и той трябва да вземе това решение, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

С ДБ сме от едно общо европейско семейство и можем да водим разговори за евентуална подкрепа, ако те получат мандата. Само че ще очакваме ДБ да дадат много ясна оценка за управлението през осемте месеца на „Продължаваме Промяната”, в което участваха и те, както и за всички корупционни скандали в България, за скандалите около затварянето на „Мариците“, за скандалите с цената на газа, посочи Атанасова.

Според нея е имало възможност вторият мандат да бъде осъществен, ако е имало повече яснота по приоритетите, а декларацията е била непълна.

„Това политическо упражнение с тази декларация беше само фасадна маска, зад която ПП скриха истинските си намерения, а те бяха да не предлагат състав и структура на Министерския съвет“, коментира Десислава Атанасова.

„Ясно е, че без двете големи партии в 48-ото НС не може да се реализира мандат”, каза още тя.