Десислава Атанасова: Рашков щеше да бъде бухалката на КПКОНПИ, както беше такава на изборите

0
192
Десислава Атанасова

Имам информация, че Рашков е проверяван от антикорупционната комисия, твърди председателката на ПГ на ГЕРБ

Никой не ни отговори дали Рашков е проверяван от КПКОНПИ, аз имам информация, че това е така. Той претърпя най-големия си срам с ареста на Борисов, а дори не се извини. Рашков щеше да бъде бухалката на КПКОНПИ, както беше такава на изборите. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ в ефира на Нова.

Според нея предложеното за антикорупционен закон е механичен сбор от правни норми, водещи до хаос. „Властта демонстрира липса на опит и арогантност. Това беше първият български парламент с успешен вот на недоверие. Те бяха нагледен пример за това как не се управлява държава. Да кажат, че опозицията се бои от борбата с корупцията, е правен нонсенс. Ако имаха доказателства за корупция, щяха да ги извадят. Петков обогати забавните предавания с липсата си на езикова култура“, заяви тя. И допълни, че е станало ясно, че тълпата, управлявана с СМС-и, не може да управлява.

„Надяваме се, че Радев оценява грешката си и дълбоко съжалява за нея“, отбеляза тя по повод подкрепата на президента за ПП и Петков.

По думите ѝ танкерите с втечнен газ са „митични“ и тя не вярва в съществуването им. „Не виждаме по-ниска цена на газа и гарантирани доставки, а това ще изправи служебното правителство пред голям проблем. Вероятно ще има икономически колапс. Има огромна заплаха София да остане без парно“, категорична е Атанасова. И изрази увереност, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на идните избори и ще управлява.

Тя съобщи, че преговорите за азерски газ започват с инициатива на президента Първанов и са продължени от Борисов. „Петков няма защо да си приписва заслуги. България все още плаща капацитет на „Газпром“, а ние пак получаваме руски газ, но на по-висока цена и чрез посредници. Ако бяхме на власт, нямаше да забавим гръцката връзка. Щяхме да имаме по-сериозен ангажимент към количествата запаси в Чирен“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ.