Десислава Атанасова: Време е правителството да вземе своя еднопосочен билет

0
115
оставка
Десислава Атанасова

Нулево справяне на управляващите с всички кризи, казва председателката на ПГ на ГЕРБ/СДС

Правителството вече му е време да вземе своя еднопосочен билет, категорично заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. „Когато вчера чух за посещението на Кирил Петков в Киев, първоначално си помислих, че това отново е лексикална бъркотия и отново Кирил Петков е имал предвид нещо друго“, коментира тя пред БНТ обявеното посещение на българска правителствена делегация в Киев.

„Замислих се, че ако цялата правителствена делегация ще пътува до Киев, след това може да отиде и до Скопие, след това може до Руанда, да мине през Кайманите, където са офшорките на компании, сред които „Джемкорп“, с която правителството подписа меморандум“, подчерта Атанасова.

Според нея има нулево справяне с всички кризи и задачи от страна на управляващите.

Моряците колко дни ги спасяваха? Имаме информация, че Лена Бориславова е летяла до Сочи, за да ги прибере, защо не отиде Кирил Петков, за да ги прибере, попита тя.

100 дни са напълно достатъчни, за да разберат българите, че това правителство е най-слабото в историята на България, категорична е Атанасова. ГЕРБ няма да подкрепя правителство с премиер Кирил Петков. Опозицията няма никакъв ангажимент да подкрепя управляващата коалиция, допълни тя.

Според нея наблюдаваме „партийно обладаване“ на постове и „разпределяне на баницата“.

Атанасова коментира още, че в „Продължаваме промяната“ няма лидерство, а Кирил Петков и Асен Василев са „двете страни на една монета“.

Фискалният резерв удари дъното – 4,7 млрд. лева, допълни тя.

Десислава Атанасова коментира и темата дали България трябва да изпрати оръжия в Украйна: „Когато ние сме взимали своите решения, сме изхождали именно от евроатлантическата ориентация и подкрепата за ЕС от нашите избиратели. Правителството за пореден път демонстрира своята безпомощност заради противоречията, които имат от ден първи. Те нямат едно решение, което в парламента да не е предизвикало трусове.“

Тя допълни, че всеки, който е управлявал, знае, че пролетните и летните месеци се ремонтират пътища. „В Триград пътят пропадна през ноември, когато управляваше ПП. Пети месец. Кола е пропаднала в реката преди дни. А асфалтът нали не се ядеше“, попита Атанасова в отговор на въпроса по темата за кризата с изплащането на парите за пътищата.“

Според нея поне половината от българските граждани очакват нови избори, а във време на кризи са нужни решения./Dnes.bg