Дете е 45-ата жертва в изгорелия автобус

0
95

При днешния повторен оглед на превозното средство е открито тялото му

Намереното днес тяло в изгорелия автобус на магистрала „Струма“ е на дете. Днес е извършен повторен оглед на превозното средство. С това жертвите на инцидента стават 45.

Вчера разследващите обявиха, че в автобуса са открити 44 тела, а не както се твърдеше – 45. Един човек липсваше, а според свидетелските показания на оцелелия мъж, разбил един от задните прозорци, излезлите от горящия рейс са били 8. От Спешната помощ обаче бяха категорични, че до болница са транспортирани 7 пострадали.

„При оглед са открити тленните останки на дете. Няма осми спасен. В 21.15 часа в трагичната нощ са влезли през „Капитан Андреево“ 52 пътници, от тях 45 намерихме в автобуса, 7 са в „Пирогов“, за съжаление няма още един спасен“, потвърди пред Нова тв говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Продължава разследването на трагичния инцидент – българските служби ще изискат списък с имената на завърналите се в Северна Македония, пътували в другите три автобуса.

Водещата версия засега е човешка грешка. Следствието работи и по хипотезата за лоши пътна маркировка, сигнализация и организация на движението.

Автобусът попада между двете платна и избухва в пламъци, а хората остават в капан. Най-вероятна причина за пожара е ударът в мантинелата и възникналите искри, предполагат разследващите.

В превозното средство са открити три туби, те обаче са били почти празни с остатъчна нафта и нямат връзка с избухналия пожар, категорични са разследващите.