Дилов към Петков: Има данни за насилие в Министерския съвет, включително с ваше участие

0
312
Любен Дилов Снимка: фейсбук

Петков пак обърка думите – вместо „колони“ каза „кулоари“

Съвсем сериозно питане на зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов отключи потоп смущаващи твърдения в рамките на петъчния блиц контрол, пише Tribune.

„България стана свидетел на грозна сцена по време на мач на „Пирин“ (Благоевград). Цяла България стана свидетел как полицаи влачиха украинския студент Владимир Будников, а главата му се удряше в земята. Този студент организираше евакуацията на украински бежанци и беше награден от кмета. Кой носи отговорност за полицейското насилие? Вие толерирате ли насилието? Насилието очевидно се превръща в тенденция напоследък”, заяви Митов.

Кирил Петков не знаеше за какво става въпрос, но обеща да се запознае и реши да обърне казуса към стари случаи на полицейско насилие. „Това, което видяхме под кулоарите /вероятно има предвид колоните – бел. ред./ на МС, никога не трябва да се повтаря отново“, заяви той.

Депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син даде и други примери за насилие, включително срещу турски шофьор на тир.

„Имаме данни за насилие в самия Министерски съвет. Има данни за бой между заместник-министри. Има данни за насилие с ваше участие. Моля ви, отречете ги! Или, ако си организирате бой, моля ви, не ни дръжте настрана, и ние искаме да участваме“, поиска Дилов.

Думите му възпалиха вицепремиера Асен Василев, който реши да отговаря от името на Кирил Петков и обвини Дилов, че е организирал бой под колоните на МС.

„Ама крещете си колкото искате, не ми пречите. Ако говорим за систематично насилие, вижте какво направихте 12 години“, каза Василев.

„Много ви моля, не получаваме отговори. Никого не съм бил под колоните“, отвърна Дилов.

В темата се включи и Йордан Цонев от ДПС, който разкри за наличието на „кулоарни клюки“, които очевидно потвърждават някакви случаи на насилие в сградата на „Дондуков“ 1. В думите на Цонев имаше и намек, че според мълвата самият Петков също е склонен към избухвания.

„Аз затова в началото попитах премиера дали е спокоен и дали се е наспал, за да можем да сме спокойни и да си задаваме въпросите“, обясни депутатът от ДПС.