До 60 дни трябва да заработи самолетна линия София-Скопие

0
87
Кирил Петков и Димитър Ковачевски

Това стана ясно след срещата на премиерите Петков и Ковачевски в северномакедонската столица

Самолетната линия София-Скопие трябва да бъде открита до 60 дни. Това заяви министър-председателят Кирил Петков след срещата със северномакедонския си колега Димитър Ковачевски днес в Скопие.

Българският премиер Кирил Петков обяви, че добросъседството ще се измерва в реални стъпки и резултати и обеща от София до Скопие да се стига за 20 минути.

Двамата министър-председатели обявиха, че работните групи, които бяха сред заложените приоритети в препотвърдената позиция на България, ще станат факт и ще допринесат за по-доброто взаимодействие между двете страни. Българският премиер обясни, че те ще се фокусират върху специфичните въпроси, които заедно трябва да решат двете страни.

Ковачески обеща политиците да работят за доброто на гражданите на двете страни. Работните групи няма да са създадени само от политици, а и от експерти, които ще работят по въпросите.

Групите ще са в различни области – индустрията, иновациите, образованието, подчерта Ковачевски.

„Всяка седмица оттук нататък една от групите ще се среща с ясни цели, за да покажем, че добросъседството има практически измерения”, допълни българският премиер.

„Северна Македония и България са две близки държави, а македонците и българите са два близки и приятелски народа. Съгласихме се да започнем интензивни разговори, за да намерим бързо общо бъдеще“, каза от своя страна Димитър Ковачевски.

Следващата среща между представители на двете държави ще се състои на 25 януари, стана ясно още в брифинга.