Добрев: „Продължаваме промяната“ пазаруват 12 депутати, за да „продължат корумпираното си и некадърно управление“

0
328
Делян Добрев

Пазаруването на депутати от ПП е най-голямото престъпление в една парламентарна република, казва народният представител от ГЕРБ

„Струва ми се, че няма мнозинство. „Продължаваме промяната“ всеки ден обявяват, че им трябват 12 депутати и се опитват да ги напазаруват с обещания или пари.“ Това заяви пред бТВ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

„В случая няма никакво значение, защото става дума за пазаруване на депутати. Това е най-голямото престъпление, което може да се случи в една парламентарна република – да пазаруваш депутати“, категоричен е той.

Добрев подчерта, че сега „Продължаваме промяната“ пазаруват 12 депутати, за да „продължат корумпираното си и некадърно управление“.

„По-корумпирано правителство от това не съм виждал“, заяви той, като даде примери с цената на природния газ.

„Директорът на МЕТ беше поставен за директор на държавното дружество и още на следващия ден той започна да търгува със собствената си фирма. Купува за държавата за 102 евро газа и го продава на МЕТ за 82 евро… Това какво е? Купува скъпо и ние потребителите го плащаме скъпо. След това го продава обратно на неговата си фирма евтино“, обясни депутатът от ГЕРБ.

Добрев припомни, че само за месец май разликата е 100 милиона, които са отишли в нечии джобове.

„Тези 100 милиона бяха платени от българските граждани и бизнес. Вече сигнализирахме прокуратурата“, добави Добрев.

„За шест месеца съсипаха държавата. През 2012 г. петролът беше по-скъп от сега, акцизът беше същият. Асен Василев имаше четири срещи в „Лукойл“ и след това цените скочиха. Не ми се струва нормално. Помощта от 0,25 лв. още не сме я видели. Малкото пари в държавата се пилеят по безобразен начин. Затова и никой не подкрепи бюджета. ИТН затова напуснаха и коалицията, коментира още депутатът от ГЕРБ.

По думите му управляващите не са доказали нито една корупционна сделка за последните 12 години.

„И за американския газ има неясноти. Никой не казва къде се разтоварва този танкер“, посочи той и добави, че има информация, че той се разтоварва от турска компания и ни се препродава.

Добрев беше категоричен, че според разчетите дългът на България ще се утрои, ако кабинетът се запази.