Доган се опитва заобиколно да се справи с чудовището, което е изобретил

0
448
Ахмед Доган

Има опасност чудовището да унищожи създателя си, да унищожи междувременно и държавата, докато преяжда с неограничените си намерения

Калина Андролова Снимка: фейсбук

Калина Андролова, фейсбук

Доган се опитва заобиколно да се справи с чудовището, което е изобретил. Има опасност чудовището да унищожи създателя си, да унищожи междувременно и държавата, докато преяжда с неограничените си намерения. Възможно е чудовището на Франкенщайн да бъде ползвано отвън, и да употреби създателя си като разменна монета в една по-голяма игра на по-големи сили, инструментализирали маниакалната му алчност и проблемното му его като кукичка за рибки.

Доган направи в кратки срокове две противоположни и противоречиви изказвания. Как един умен човек като Доган не успя да предположи, че „феноменът“ Пеевски ще загуби мярката?! Че Доган знае повече за Пеевски от самия Пеевски! А може би тъкмо затова му даде ход. Приключване чрез издигане.

Джевдет Чакъров щял да се занимава с Турция, а Пеевски само тук, вътрешно, щял да се кара на Асен и Кирил?! Що така Доган лишава „феномена“ от възможност за дипломатически отношения?! Няма му доверие ли?! То бруталният речник на Пеевски си е за страх, ще вземе да нарече турските дипломати „плюнки“, както вече нарече едни български депутати! Турция е бивша империя. Гледа на България с особена нежност, като на територия за усвояване. Напоследък си мислех, че срещу турската неоосманистка стратегия ние изваждаме Пеевски!!! Хубаво е, че Доган се поправи. Агентурата във властта не може да свари на коя чужда държава да прислужва. Много станаха господарите. И държавата почти се е разпаднала.

Но както казваше Бай Ганьо: „А бе аз за такваз трапеза и сто ръце бих целунал.(…) Като взех, че си наблъсках джебовете с пасти, па те меки, да ги вземе дявола, че като се размазаха из джеба ми…“ В крайна сметка двойното гражданство за Иречек ли го въведохме или за Ганя от американската, канадската и европейската чужбина, дето не иска да си губи привилегиите, докато разпродава България, и дето за таквоз плюскане сто ръце ще целува…