ДПС е твърдо против да има министри от служебния кабинет в редовния

0
463
Йордан Цонев

Не искаме да виждаме дългата ръка на Прокопиев, заяви Йордан Цонев

Като зрители на процеса по избор на кабинет това, което виждаме, ни отдалечава от съставянето на правителство. Защото политическата немощ на преговарящите се крие зад мантрата „далеч от ДПС”. ДПС не е участник в преговорния процес. Получихме една куртоазна покана, срещата продължи 30-40 минути, заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

По думите му партията е била поканена на една-единствена среща, на която от „Има такъв народ” са заявили, че разговорите с ДПС се водят в духа на парламентаризма.„На нас ни беше казано, че не искат подкрепа от ДПС, макар да ни запознаха с приоритетите си. Ние казахме – щом не искате подкрепа – няма да я получите“, потвърди Цонев.

„Казахме, че целта ни е възстановяване на парламентаризма и държавността. Нашето решение е да изчакаме края на преговорите и да видим състава на правителството. Ако трябва да дадем нашия принос, без да участваме, бихме го направили. Огромно значение има обаче и персоналният състав. Не искаме да виждаме дългата ръка на Прокопиев“, заяви Цонев и поясни, че движението е твърдо против да има министри от служебния кабинет в редовния.

Цонев коментира и разследването по закона „Магнитски“. „Искаме да знаем къде Делян Пеевски е назначавал свои хора и какво общо има с паспортите“, съобщи зам.-шефът на партията.