ДПС: Крайно време е да пресечем лъжата. ПП се регистрира за изборите в коалиция, но без ДБ

0
271
Мустафа Карадайъ Снимка: архив

За да има просперитет, трябва да има обединение и диалог, каза Карадайъ

„Крайно време е да пресечем лъжата в политиката и не само. Крайно време е да възстановим нормалността, но това не означава реваншизъм”, обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, след като движението се регистрира в Централната избирателна комисия.

За да има просперитет, трябва да има обединение и диалог, каза Карадайъ и посочи, че нагласата им е за победа на българските граждани, а тя минава през победа на ДПС на изборите на 2 октомври.

„Със сигурност ще работим с „Демократична България”, дали под формата на предизборна или следизборна коалиция- това е въпрос на тактика, кой вариант ще ни донесе най-много мандати в Народното събрание. Днес ще получим резултати от дълбочинната ни социология за привличане на най-широк кръг избиратели”, заяви Никола Минчев след регистрацията на „Продължаваме промяната” за предстоящите парламентарни избори.

Той заяви, че ПП се е регистрирала като коалиция с Волт и „Средноевропейска класа”, които са техни партньори и от предходните избори.

По думите му в един бъдещ парламент от ПП биха работили с ДБ и БСП. „Целим се да имаме мнозинство. Това е нашата заявка и затова работим”, допълни Минчев.