ДПС: На Петков не му е ясно какво е енергетика, да дойде Василев

0
237
Рамадан Аталай

Ръководството на управляващата коалиция не знае как да бъдат изградени базовите мощности на България, заяви Рамадан Аталай

„На Кирил Петков не му е ясно какво е енергетика“, коментира Рамадан Аталай от ДПС по повод думите на премиера за ядрената политика на правителството.

Според него премиерът не е наясно и как да се справи с енергийната криза. Аталай заяви принципната позиция на ДПС против ядрената енергетика. “Това, което се случва в момента, е нещото, което българската общественост очакваше да се случи рано или късно. А то е, че ръководството на управляващата коалиция няма яснота как и по какъв начин и дали да бъдат изградени базовите мощности на България. В споразумението, в което е записано, че ще направят анализ и ще преценят как и по какъв начин ще бъдат построени базовите мощности“, допълни депутатът, цитиран от Tribune.

От ДПС поискаха изслушване на вицепремиера Асен Василев и пълна информация за проектите в сектор „Енергетика”. Аталай изрази увереност, че „Белене“ няма да се строи: „Убеден съм, че заради всичко, което се случва с въглищните централи в Маришкия басейн, тряба да се отиде при тези хора и да им се обясни, че няма да останат без работа. Не съм убеден, че ще могат управляващите да направят цялостната визия за развитието на енергетиката.“

„Представяте ли си две противоположни политически формации – ДСБ и „Да, България“ са против ядрената енергия, и то подчертано против, от другата страна са БСП, които през цялото време от 1981 г. досега се опитват да построят АЕЦ „Белене“. По средата си представям Кирил Петков, на когото все още не му е ясно какво е енергетика и как може да се излезе от цялостната криза с енергията в света“, каза още депутатът на ДПС.