ДПС: Премиерът се опитва да замете проверката за златните паспорти, за да защити себе си, съпартийците си, адвокатите си и китайците си

0
799
Хамид Хамид

Движението отново предлага пълна проверка на издадените документи

ДПС отново внася отхвърлените предложения за пълна проверка на така наречените „златни паспорти“, обяви в парламента депутатът от движението Хамид Хамид. По думите му цяла България видяла, че премиерът Кирил Петков поел ангажимент да подкрепи предложението на партията на Мустафа Карадайъ за проверка на златните паспорти и да извърши проверка, но парламентарните групи отхвърлили предложението, съобщи Tribune.

„Кръгът се стеснява, някой бяга, но трябва да се понесе отговорност за това. Цялата истина трябва да излезе наяве и веднъж завинаги трябва да се затвори страницата“, коментира Хамид. Според него някой се страхува от проверките и панически бяга. Хамид посочи връзките на шефа на Агенцията за инвестиции Стамен Янев и мнозина китайци, които са получили златни паспорти въз основа на несъществуващи инвестиции.

„ДПС няма да приеме поведението на премиера, който се опитва да замете проверката с цел да защити себе си, съпартийците си, адвокатите си и китайците си. ДПС ще извади скоро всички връзки между тесния кръг и китайците, които работят за някои други служби“, обеща Хамид Хамид.