Екатерина Захариева обвини Кирил Петков, че лъже и манипулира за акцията по издирването на алпиниста Боян Петров

0
317
алпинист
Боян Петров

Кирил Петков отново се окичи с лаври за спасителната операция в Хималаите, въпреки че съпругата на загиналия алпинист твърди, че това е лъжа

Кирил Петков е изключително горд с евакуирането на 190 българи от Киев в последния момент. Това стана ясно от изказването му от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за смяна на военния министър, пише Tribune.

Премиерът обяви, че са „изнесли“ 190 човека и това е успех, защото преди години държавата отказала да плати за 7 минути полет за издирването на Боян Петров. Бившият министър на външните работи Екатерина Захариева видимо се разстрои от твърдението и заяви, че държавата е била решена на плати всичко необходимо.

„Аз мълчах много време, партньорката на г-н Петров също. С години. Наистина нямам думи. Много пъти се чувах с вас тогава. Всички знаем какво се случи, жена му знае. Дипломатите в министерството знаят. Хубаво е, че сте си го сложили в CV-то. Но лъжи и манипулации от тази трибуна не съм очаквала. Да говорите, че вие сте организирали всичко, просто не е вярно“, възмути се Захариева.

Радослава Ненова отдавна уличи в лъжа Кирил Петков, който се кичи с лаври за спасителната операция по спасяване на загиналия алпинист. Според версията на Кирил Петков той носи всички заслуги за издирването на Петров в Хималаите.

Ето какво написа дословно тя преди месеци:

„Здравейте, единствен проблем е, че не са организирали и платили тези хора, най-малкото защото беше силно политическа акция, а те не са имали властта да направят нещо и не е редно и честно спрямо истинските хора които свършиха тази не лека задача да се толерират лъжи. Няма как да съм в грешка тъй като сметката за спасителната акция платих аз. Има си документи за всичко съответно няма нужда да е моята дума с/у на някой честен думата“, написа съпругата на покойния Боян Петров.