Екатерина Захариева: Управляващата коалиция не може да взема решения за елементарни неща

0
126
Екатерина Захариева Снимка: МВнР

Очевидно се наложи държава във война да спасява нашето правителство, казва депутатката от ГЕРБ

Решението за военна помощ за Украйна е нищо неказващо решение. Беше прието в този вид, защото управляващата коалиция не може да взима решения за елементарни неща, какво остава за тежки въпроси като войната в Украйна“, заяви пред БНТ Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС.

„Нямаше как да не подкрепим хуманитарната помощ, нямаше как да не подкрепим европейската перспектива на Украйна. Управляващата коалиция вчера показа, че няма позиция и моята оценка е, че БСП де факто ръководи това правителство. Това решение беше направено така, че да задоволи БСП“, допълни Захариева.

„Очевидно се наложи държава във война да спасява нашето правителство. Това е моят прочит – първо, че БСП управлява държавата, и второ, че държава във война спасява нашето правителство. Представете си колко са немощни, че държава във война да спасява нашето правителство. Това писмо, което дойде след 8.30 часа, аз съм убедена, нямам информация разбира се, че след коалиционния съвет сигурно е имало разговори с Украйна или с украинския посланик, за да се издейства това писмо и да може коалицията им да бъде спасена“, категорична е Захариева.