“Синя София” издига проф. Вили Лилков за кмет на София

0
79
Вили Лилков Снимка: БНТ

Това ще е името на коалицията от партии зад него

“Поставяме началото на изграждане на дясна политическа алтернатива за явяване на местните избори в София. Влизаме в разговори с десни политически партии, с граждани, за създаване на коалицията “Синя София” с която ще се регистрираме на предстоящите избори”. Това заяви проф. Вили Лилков, кандидат за кмет на София, цитиран от БГНЕС.

Лилков обясни, че все още текат разговори с някои организации, но вече има подкрепа от някои от тях.

“Ще представим кандидатури за София и населените места около София. В началото на септември ще представим и нашата програма за управление на София”, поясни кандидатът за кмет.

Проф. Вили Лилков заяви, че ще се борят за това София да е град, който гарантира сигурност и високо качество на живот на своите граждани, освободен от олигархични структури, отворен към иновации и инвестиции.

Петър Москов, председател на партия КОД, също ще участва в коалиция.

“Целите на “Синя София” са Вили Лилков да бъде следващият кмет на София, партията да има силна политическа група в общинския съвет, да издигнем силни кандидатури за районно кметове”, каза Петър Москов, след което определи кандидатурата на Васил Терзиев на ПП като „арогантна демонстрация“.

“Тези хора ни съобщават, че бъдещето се осъществява чрез хора, които са от миналото, от Държавна сигурност”, каза още Москов.