Емил Димитров-Ревизоро: Капитан Андреево е пиар акция

0
993
Емил Димитров

Има ли далавера, търси човек в София, казва последният екоминистър в третото правителство на Бойко Борисов

Капитан Андреево е проблем, който е решен на 80%, остават 20 – би трябвало държавата да управлява тези фирми, които упражняват контрол на границата. Това е структура, която работи и Европа не е намерила проблем, а изведнъж решаваш да я пренаредиш – на това му казвам пиар акция, каза в студиото на „Денят започва“ по БНТ Емил Димитров-Ревизоро, екоминистър в последното правителство на Бойко Борисов.

Димитров обясни, че не защитава фирмата, която ще стъпи там или сегашната. Според него важи принципът „има ли далавера – търси човек в София“.

„Подобни фирми са касичка на този, който ги е наредил. Идват нови, уволняват старите, това е постоянно подменяне на кадри. Качествените хора напускат, и после не искат да се върнат. Ситуацията става безконтролна.

Съмнявам се, че хората които счупиха държавата, ще се справят с това. Сега народът няма хоризонт пред себе си. Затова държавата действа по изпитания начин – като няма хляб, ще има зрелища. И започват акции на тази граница, онази фирма. Сега всички се борят за праймтайма, за да рекламират месец-два какви борци са за едно или друго. Притеснявам се, като мине тази власт, какво ще излезе за тях“, заяви Ревизоро.

Той не можел да си обясни защо след като миньорите са наши, въглищата – също, а токът е скъп.

„Спорът е как да се върнем към 2000 г. – да премахнем големите бази и да отидем на бензиностанциите. Истинските фирми с изправните цистерни обслужват веригите на бензиностанциите.

В момента половината гориво у нас отива за Украйна заради големите приходи. Вървят украински камиони абсолютно неизправни – ние сме един канал, в който върви гориво, кой печели не знам. Не е престъпление – завеждаш го тук и го изнасяш. Половината от цистерните, които влизат у нас не отговярат на евроизискванията“, допълни Емил Димитров.