Ева Кайли признала, че дала парите от подкупите на баща си, за да ги „изпере“

0
92
Ева Кайли Снимка: фейсбук

Пред следствието тя е признала, че партньорът ѝ Франческо Джорджи е отговарял за подкупите, получавани с цел влияние над решенията на ЕП

Бившият зам.-председател на ЕП Ева Кайли е признала на разпит в Белгия, че е помолила баща си да скрие част от парите, които са били в дома ѝ. Гъркинята е направила частични самопризнания, предават ежедневниците „Le Soir“ и „La Repubblica“ във вторник, позовавайки се на документи от разследването.

44-годишната гъркиня е признала, че е предоставила големи суми в брой на баща си, за да бъдат „изпрани”.

На 9 декември бащата на Кайли бе задържан в Брюксел и по-късно освободен, след като в куфара му бе открита значителна сума пари в брой. Допълва се, че през апартамента на Ева Кайли са преминали няколко куфара с пари.

Пред следствието тя е признала, че партньорът ѝ Франческо Джорджи е отговарял за подкупите, получавани с цел влияние над решенията на ЕП. Отбелязва се, че Джорджи също е направил подобни самопризнания пред разследващите.

По данни на следствието ръководител на престъпната група е бил бившият италиански евродепутат Антонио Панцери, в чието жилище бяха намерени 600 хиляди евро в брой от общо заловени над 1,5 милиона евро.

Джорджи и Панцери твърдят, че белгийският евродепутат Марк Тарабела е получавал подаръци от Катар – което той отрича.