Филип Станев: Когато мисля за Дончева, си представям прасенцето касичка на българската корупционна схема

0
102
Филип Станев

Според депутата от ИТН Татяна Дончева е „недолюбвана” дори и в собствената си коалиция

„Ще бъда искрен. Когато си затворя очите и мисля за Татяна Дончева, си представям прасенцето касичка на българската корупционна схема в политиката”, заяви пред NOVA Филип Станев от „Има такъв народ”.

Той коментира скандала между партията на Слави Трифонов и Татяна Дончева.

„Цялата ситуация е изключително интересна не заради друго, а защото обяснява до голяма степен събития в този парламент. Има предвид моралните качества на действащите депутати и в много парламенти назад. Тези събития се случват точно благодарение на политически играчи като госпожа Дончева”, каза още Станев. Той припомни и няколко факта от нейната кариера:

„Когато тя оглави „Движение 21” и се превърна в ярък боец срещу Бойко Борисов, малко след това го покани на конгрес на движението си и само дето не се целунаха. Ще ви припомня за една коалиция между нея и Румен Петков, който по неин адрес беше казал, че тишината в спалнята ражда чудовища. Тя после се коалира с него, някак му прости тези думи.

Но трябва да се върнем още по-назад, в далечната 1992 г., когато Дончева като част от тогавашната Софийска градска прокуратура бива отстранена по настояване на тогавашния главен прокурор Татарчев за липса на професионални и морални качества. Госпожа Дончева с игрите, които играе през годините, се превърна в еманация на това, което се нарича „политическо дилърство”, „търговия с влияние”, „желание за разцепване на групи”. Тя самата много обича да се скрива зад маската на епитети, които слага на хората”, заяви Станев и посочи, че неколкократно е обидила председателя на парламента Ива Митева.

Според депутата от ИТН има и други „такива играчи” в този парламент.

Станев твърди, че Дончева е „недолюбвана” дори и в собствената си коалиция. Причина за мнението му са изказвания на други членове на „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Той посочи, че от партията ще се държат максимално отговорно, предвид задаващите се кризи с коронавируса и мигрантите.