Татяна Дончева: Имам пари да си купя каквато чанта искам

0
687
Снимка: 24 часа

Неудачните решения на служебния кабинет рефлектират върху президента, призна зам.-председателката на ИБНИ

„Имам доходи да си позволя всякаква чанта благодарение на високите ми доходи като адвокат. Ще извадим заплатите в министерствата и ДМС-тата, за да не се заяждат с депутатските заплати“, каза Татяна Дончева пред БНТ. Тя беше уловена от фотографите в първия ден на парламента с чанта на „Живанши“ за 4 хил. лева.

Зам.-председателката на коалиция ИБНИ заплаши пред БНТ, че всички от ГЕРБ трябвало да обявяват защо са се записали в партията.

Татяна Дончева призна за кабинет „с участието на” ДПС.

„Има реалности, трябват 20 гласа повече от 120 гласа, за да си прокараш дневния ред. Кой как гласува не може да се контролира, вижда се след гласуването. „С участието на” е политически ангажимент, съгласуват се експерти, без предложения за министри. Политическата отговорност се дава на ИТН. За да бъде споделена тази отговорност, трябва да има подкрепа от други партии – без да предлагат министри. Ние искаме да не се вижда дългата ръка на ДПС в правителството, как ще гласуват си е тяхна работа“, заяви тя.

„И аз чух за съмнителни назначения в БЕХ. Министърът на енергетиката се скатава, шушу-мушу, урежда се нещо. Служебният кабинет няма много живот още. Неудачните му решения рефлектират върху президента. Когато видя министри, които идват с опорните точки на пиарките и си отиват, получавам уртикария“, подчерта Татяна Дончева