Дончева: Думата на ИТН има все по-малко значение

0
73
Татяна Дончева

Натискали са Мая Манолова за подкрепа, твърди тя

Думата на ИТН има все по-малко значение, заяви пред БНТ депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и зам.-председател на НС Татяна Дончева, след като от коалицията съобщиха, че няма да подкрепят кабинет на „Има такъв народ“.

„Натискали са Мая Манолова за подкрепа, защото са си приятели. Не сме в никакви отношения, че да сме ги предали. Това, че обижда, показва липса на аргументи и липса на нерви“, обърна се Дончева към Тошко Йорданов, който я нарече в същото студио „патологичен лъжец“.

„Когато те казват как и какво, няма как от позицията на пета политическа сила, да им обясним как. Не сме длъжни да им правим предучилищно обучение“, допълни още тя.

„Почетните консули имат редица привилегии, сред които имунитет, освободени са от митниците, возят се с червени номера и т.н.“, разкри Дончева по повод кандидатурата за вицепремиер на Петър Илиев, който е почетен консул на Барбадос. Народният представител коментира, че Петър Илиев не е решаващ и определящ за решението на ИБНИ.

„Ние направихме всичко възможно да ги вразумим. Кой е за психиатър и кой не, ще има поне няколко експерта, които да гледат този блок“, каза депутатката от ИБНИ пред националната телевизия.

„Трябваше да има споразумение за кабинет поне до другата пролет. ИТН искаха подкрепа, без отговорност, без да имаме право на глас“, съобщи Дончева.

„Избори през октомври са неразумни. Не мисля, че ще има вот 2 в 1. Разумно да се направи правителство, без ГЕРБ и ДПС, с хоризонт до пролетта“, допълни тя.

Договорките за третия мандат трябва да са подписани от Слави, завърши Татяна Дончева.