ИТН ще продължи да номинира Любомир Каримански за шеф на БНБ

0
53
Станислав Балабанов

Темата за Северна Македония може да взриви коалицията, казва Станислав Балабанов

„Има такъв народ“ ще прояви постоянство и ще номинира отново Любомир Каримански за управител на БНБ, заяви пред Нова телевизия депутатът Станислав Балабанов.

Той отново посочи, че темата за БНБ не е била залегнала в коалиционното споразумение. „Всеки имаше право да издига собствен кандидат. Да изключим всякакви лъжи и спекулации – предварителна договорка за обща кандидатура не е имало. Затова и ние бяхме толкова предвидими отначало по отношение на нашата позиция“, коментира Балабанов.

Той заяви, че съжалява господин Гюров, който се е превърнал в жертва на собствените си партийци, издигнат в последния момент и после пак в последния момент оттеглен.

Станислав Балабанов бе категоричен, че този казус не може да взриви коалицията в момента, но това може да направи темата Македония. И предупреди строго премиера Кирил Петков да прекрати противоречивите изявления за Северна Македония. След време публичното говорене на господин Петков днес може да се превърне в проблем и той ще трябва да обяснява, предупреди Балабанов.

Официалната ни държавна позиция не е променена, увери Балабанов, но в съвсем друга посока е това, което са правили господин Кирил Петков и неговият външнополитически екип.

В момента слагаме на масата националния ни интерес, посочи още той и заяви, че „Има такъв народ“ просто са алармирали навреме.