Габриел: Вече имаме задълбочена представа за работата на министрите

0
230
Мария Габриел Снимка: 24 часа

Вицепремиерката участва днес в Брюксел в неформална среща на министрите на външните работи

„Министерство на вътрешните работи също ще бъде оценявано, както и останалите министерства. Но е важно – България да продължи да бъде приемана добре навсякъде по света“. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел за това дали има планове да бъде едновременно премиер и външен министър след ротацията в кабинета, предаде БНТ.

Габриел коментира също така, че не вижда причини да се поставя под въпрос организирането на държавна визита в САЩ. Според нея – са важни съдържанието и резултатът от нея. Вицепремиерът участва днес в Брюксел в неформална среща на министрите на външните работи.

„Имаме споразумение. Ясно е написано след ротацията кой какъв ще бъде“, каза Мария Габриел.

„Аз не мисля, че един човек трябва да управлява целия процес. Показваме съвсем различна култура, ако аз се ангажирах през юни, то това е, защото искам в България да има политически диалог“, допълни тя.

„Анализираме всяко министерство. Аз ще се радвам да бъде ясно кое министерство каква работа е свършило. Имаме вече много задълбочена представа“, заяви Габриел.

„МВнР през последните седем месеца доказа едно – България може да бъде фактор за стабилност в Югоизточна Европа и България има амбиция да бъде регионален иновационен лидер“, каза тя.