Гълъб Донев: Има пълна диверсификация на доставките на газ

0
40
Снимка: фейсбук

Премиерът откри новата учебна година в 60 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Има пълна диверсификация на доставките на газ, заяви министър-председателят Гълъб Донев пред журналисти. Той откри новата учебна година в столичното 60 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

„Усилията на правителството са да осигури достатъчно доставки на газ от всички възможни източници, да диверсифицираме на 100% доставките, източниците и пътищата на доставки, за да гарантираме, че училищата, детските градини, читалищата, болниците, детските ясли, всички тези заведения, които свързваме с първия учебен ден, да не бъдат на студено и тъмно през зимата”, каза Донев.

„Направено е всичко възможно. Имаме пълна диверсификация на 100% на доставките, това, което до момента никой не направи”, каза Донев. Запитан дали тези 100% включват „Газпром”, той каза: „ Включват се всички възможни източници на доставки. Търговските отношения трябва да бъдат уредени така, че училищата да не останат на студено”, заяви Донев.

Служебният министър-председател Гълъб Донев откри новата учебна година в 60 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в София. Той поздрави ученици, учители и родители за първия учебен ден.  Донев изнесе слово и сподели с учениците спомени от собствените си ученически години.

„Всеки пази спомените си в своята класна стая. 60 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ е едно от най-старите училища в София, но и в България. Да чета и пиша се научих тук, но се научих и на нещо друго – да отглеждам цветя. Когато бях на вашата възраст в училището се организираше конкурс за най-добре отгледано цвете в саксия и аз го спечелих“, разказа Донев.

„За да отгледаш красиво, здраво и силно цвете, трябва да му създадеш подходящите условия. Скъпи деца, вашите учители отглеждат у вас, в умовете и сърцата ви, любовта към знанието. Скъпи учители, бъдете търпеливи да отгледате любовта, да разцъфне цветето на знанието в умовете и сърцата на вашите ученици. Скъпи родители, бъдете опора за вашите деца в уроците, които те ще научат тук в училище. Скъпи деца, позволете ми да ви дам един съвет. Пишете на кирилица, опознавайте и изучавайте родния ни език. Българските думи са тези, които ще ви държат силно свързани с родината. Помнете, че вие сте съвременните пазители на българските букви. Честит първи учебен ден!“, каза в речта си служебният министър-председател.