Гълъб Донев: Ще внесем проектобюджета, ако няма правителство до края на април

0
25
Гълъб Донев

Справихме се с нашата част от отговорността по подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори, смята премиерът

„След поредните предсрочни избори за парламент живеем отново между 2 хипотези. Ще има редовно правителство или няма да има редовно правителство“, заяви на заседание на Министерския съвет служебният премиер Гълъб Донев. Но припомни, че дотогава си има действащо служебно правителство.

„Въпреки трудностите, пред които бяхме изправени, отново се справихме с нашата част от отговорността по подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Поздравления за добре свършената работа на всички министри, които пряко бяха ангажирани“, каза още Донев.

И допълни, че България се управлява не със знаци и условности, а с решения – понякога трудно и с поемане на отговорност. „Ние продължаваме да работим по задачите до сформиране на парламент. Министерството на финансите подготвя бюджета за 2023 г., който Министерският съвет трябва да внесе до края на април. Ако дотогава няма редовно правителство, ще изпълним и тази наша отговорност. Ще внесем и редица законопроекти за овладяване на финансовите и социално-икономически проблеми, сред тях са и тези, от които зависи изпълняването на реформите по плана за възстановяване“, категоричен беше Донев.