Гълъб Донев: След избора на шеф на НС ще внесем 12 важни закона

0
43
Служебният премиер Гълъб Донев на влизане в парламента. СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ/24 часа

НС трябва да сформира устойчиво мнозинство, което да излъчи редовно правителство, каза премиерът

НС трябва да сформира устойчиво мнозинство, което да излъчи редовно правителство. Това каза служебният премиер Гълъб Донев на влизане в парламента.

„Това, което е важно да свърши този парламент, предвид със свикването му на първо заседание на Велика сряда, е необходимостта от смирение, самооценка и готовност да се служи на народа“, каза още той.

По думите му правителството трябва да бъде ефективно, за да решава най-наболелите проблеми на гражданите.

„Другата важна задача е да твори законите. Служебното правителство има готовност веднага след избора за шеф на НС да внесе над 12 законопроекта, свързани с важни сфери от обществения и икономически живот на страната. Те са жизненоважни и необходими за българското общество“, каза още той.

А запитан дали министри от неговия кабинет биха влезли в редовно правителство, каза: ”Право на личен избор”.

“Партиите трябва да търсят компромиси, защото българските граждани с избора си на 2 април им казаха, че трябва да търсят компромиси“, каза още Донев.

“Ще оставим на редовното правителство една добре функционираща държава не само във финансовата сфера, но и в други сфери. Българските граждани трябва да са спокойни. Всички проблеми се решават от служебното правителство, което е правителство на действието“, подчерта той.