Генчовска признала пред депутатите, че България води „двойна външна политика“

0
452
Теодора Генчовска

Едната политика била на Петков и съветниците му, другата – на МВнР

Абсолютно скандални разкрития за премиера Кирил Петков прави външният министър Теодора Генчовска, ИТН, пред депутатите в момента, съобщава „Епицентър.бг“, като се позовава на свои източници в пленарна зала.

България има две външни политики, едната е на премиера Петков и неговите външнополитически съветници, (което е в нарушение на закона), а другата – на външното министерство!

Това е заявила министър Теодора Генчовска на закрито заседание в парламента, поискано от депутатите във връзка с позицията на България по отношение на РСМ и появилите се отвън информации, че премиерът е обещал до края на юни България да вдигне ветото над Скопие.

Генчовска признала пред депутатите, че ситуацията във външната политика е скандална. Тя разкрила, че като външен министър научава 80% от нещата по отношение на РСМ от Скопие. От приятели в съседната ни страна Генчовска научила, че Петков и Ковачевски са се договорили за ново междуправителствено заседание.

Това означава, че зад гърба на коалиционните партньори и легитимните държавни институции министър-председателят Кирил Петков и външнолитическият му съветник Весела Чернева прокарват външна политика в ущърб на националните интереси.

България има две външни политики. Едната е на Външно министерство, другата се провежда от премиера и неговите външнополитически съветници, казала Генчовска.

По отношение на историческата комисия, за съжаление, бодряшките изказвания на премиера Петков, са тотална неистина. Свършената работа на тази комисия е нула, заявила Генчовска.

„Продължаваме промяната“ продължават да живеят с убеждението, че държавата е едно НПО, казала Генчовска пред смаяните депутати.

Във външното министерство не е постъпила нито една паметна бележка от срещите на премиера Кирил Петков с представители на македонската страна, подчертала Генчовска, а това е още едно нарушение на закона.