Генчовска уредила секретарката си на служба в консулството в Мюнхен

0
212
Теодора Генчовска

Елена Ортакчийска вземала най-важните решения във ведомството

По настояване на Теодора Генчовска кариерната комисия в МВнР урежда на служба в Мюнхен секретарката на министърката Елена Ортакчийска. Това трябва да стане през лятото и идва след едва няколко месеца работа в кабинета на Генчовска, съобщава Клуб Зет.

Запознати със ситуацията в министерството разказват, че секретарката вземала всъщност най-важните решение във ведомството, включително кой може да влиза в крилото, където е кабинетът на министърката. Също тя свеждала указанията на министърката до дипломатическата служба. От лятото обаче тя ще бъде сътрудник в Генералното ни консулство в Мюнхен.

Зам.-министър Ирена Димитрова пък вероятно се стяга за посланик в НАТО на мястото на върнатия, за да стане военен министър, Драгомир Заков. С нейното повишение също има скандал, тъй като до момента тя е имала ранг “съветник” в дипломатическата служба. За да заеме мястото на Заков обаче и трябва по-горният ранг „пълномощен министър“. Димитрова има квалификациите за него, но издигането ѝ е на ръба на закона, тъй като няма практика да се повишават членове на политическите кабинети.