Георг Георгиев: Политически ГЕРБ не може да се подмине

0
62
Георг Георгиев

Ще има структурни и същностни промени в партията, казва лидерът на младежкото й крило

ГЕРБ е единствената политическа сила, която е в готовност да състави правителство, а в името на стабилността ще го направим. Това заяви пред БНТ лидерът на младежкия ГЕРБ и зам. външен министър Георг Георгиев.

„Държавата има нужда от правителство, което ще ни изведе от кризата. Отговорното европейско поведение сочи, че първата политическа сила трябва да състави правителство“, категоричен бе той.

„Ще има структурни и същностни промени в ГЕРБ. Това е нормално след едни избори. Там, където има пропуски, ние ще вземем мерки“, заяви Георгиев.

„Министър-председателят трябва да е лидерът на победилата партия – това е Бойко Борисов. Подобно важно решение трябва да е конкретно и ясно ангажирано“, каза още той.

„За вина не можем да говорим, ние сме първа политическа сила“, отговори Георг Георгиев по повод изборните резултати.

„Политически ГЕРБ не може да се подмине. Партиите, които използват само анти ГЕРБ говоренето, няма как да търсят нещо“, коментира зам.-външният министър.

„Да, готови сме, ако втората политическа сила реши да изпълни мандат, да я подкрепим. Не става въпрос дали сме дежурни депутати или не, а това, че в държавата трябва да има стабилност и устойчивост“, категоричен бе Георгиев.

„Спечелилата партия трябва да излъчи председател на парламента. Друг е въпросът дали другите политически сили ще го приемат. Рано е да излъчим име“, разкри лидерът на МГЕРБ.

На въпрос дали ГЕРБ ще предложат за премиер шефът на БНБ Димитър Радев, Георг Георгиев отговори: „Изненадан съм. Не съм чувал неговото име сред обсъжданите.“