Георг Георгиев: Настимир Ананиев най-малко може да говори за морал в политиката

0
56
Георг Георгиев Снимка: Nova News

Осем американски щата и Великобритания разследват фирмата за криптоизмами, допълни депутатът от ГЕРБ

„От един човек, който сме го виждали на паветата в пет различни формации, да говори за човек, който е бил три пъти премиер на България е несериозно. Настимир Ананиев, ако си спомняте, тръгна от ДБГ, мина през Реформаторски блок, Волт, Мая Манолова и сега е в ПП. Човек, който е бил в пет различни формации в рамките на пет години, е седнал тук да ни говори за морал. Човек, който е бил съдружник с един от най-издирваните, предполагам, че скоро ще стане такъв и в света, за криптоизмами“, заяви Георг Георгиев от ГЕРБ по повод Настимир Ананиев от ПП и съдружието му с шефа на Nexo Антони Тренчев.

Депутатът от ГЕРБ запита „кой мята калта“, дали това са световните медии, „каскетите“ от 8 американски щата, „каскетът“ от Ню Йорк ли“, във връзка с думите на Ананиев, че разследването срещу криптобанката е „кал и каскети“, визирайки главния прокурор на България Иван Гешев. Георгиев припомни, че българската прокуратура работи с чуждестранни служби и отбеляза, че „свещената крава“ и любим коалиционен партньор на ПП – ДБ, са получили над 100 хиляди лева дарения от служители на фирмата Nexo. Георгиев призова Настимир Ананиев и останалите да отидат в Израел и да кажат, че всичко е измислица, след като стана ясно, че част от парите, минавали през Nexo, са финансирали терористичната организация Хамас.

Депутатът от ГЕРБ припомни още, че най-даряваната партия ПП няма нито ред отчет за дарените си пари, които са над 1 милион лева. „Трудно е моралът да идва от хора, които пет пъти са си сменяли партията“.

„От 18-годишен съм част от ГЕРБ. Не съм участвал с никого в обща фирма. Човек, който е бил партньор с четирима руски граждани, да говори срещу ГЕРБ и какви са, е нелепо“, заяви още Георг пред БТВ по адрес на Настимир Ананиев.

„Цялата партия ПП е облачна и крипто. Тръгнаха от служебно правителство, а после се превърнаха в едни аватари, които продават на хората мечти. Всичко е една илюзия, няма ги танкерите с газ, няма нищо от това, което бяха заявили и обещали“, допълни Георгиев.

Той посочи, че Бойко Борисов няма проблем да се срещне с когото и да било, защото няма притеснения. „Срещата трябва да се случи публично, като със сигурност няма да е пазарлък, както го правят от ПП. Надявам се, това, което ще предложат колегите от БСП, да е прозрачно“, заяви Георгиев и добави, че шансовете за третия мандат са повече в сравнение с това ПП някога да бъдат честна партия.