Делян Добрев: Настимир Ананиев и Асен Василев да кажат каква е приликата между тях и Ружа Игнатова

0
263
Делян Добрев

Шансът за правителство с мандат на ДБ е 50%, коментира депутатът от ГЕРБ

„Nexo изглежда като една голяма пирамида. Прочухме се с крипто измами в последните години. Първо бе Ружа Игнатова, а сега NEXO.

Това, което ме притеснява сега, е, че бизнесът на Nexo е бил да съхраняват портфейли с биткойни в САЩ. Нашите са предлагали на американците да им пазят парите в акаунти, като срещу това им дават щедри лихви – 12-16%, което, още като чуеш процента, си звучи като пирамида. Те нямат право да дават лихва, след като не са лицензирани в Щатите”. Така народният представител от ГЕРБ Делян Добрев коментира разследването на скандалната фирма Nexo.

„Изглежда като една голяма пирамида. Как постигаш такава голяма доходност, освен ако не работиш с ХАМАС, с руски олигарси,  които плащат щедро за услугите. Бих могъл да кажа, че Настимир Ананиев и Асен Василев, които бяха споменати в тази афера, трябва да кажат каква е приликата между тях и Ружа Игнатова“, каза още той.

За третия мандат, той вижда три варианта – да се даде на БСП, на „Български възход” и на „Демократична България”.

„Ако Радев го даде на БСП, ще ни обрече на избори. Ако го даде на „Български възход”, там шансът е 25%. Никой не им отказва преговори, но е най-новата партия, нямат експерти”, допълни Добрев.

Според него най-голям е шансът на „Демократична България”: „Не мисля, че последните събития трябва да спират мандатът да бъде връчен на тях. Там има най-голям шанс – 50%”, прогнозира Добрев.