Георг Георгиев: В коалицията се държат като в зоологическа градина

0
62
Георг Георгиев

Правителството се сваля само, казва председателят на ГЕРБ-младежи

Истините в случая с износа на оръжия са две – тази на коалицията и Нинова и нашата. Но доказателствата са на наша страна. Това заяви лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев пред БНТ по повод разкритията за износ на оръжия от българска страна за Украйна. Консенсус в коалицията по въпроса още няма.

Една от компаниите е изградила солиден бизнес с фабрики в България, Румъния и т.н С 400 млн. лв. се е увеличил износът. Товарителниците с оръжия пътуват на 100 км от украинската граница. Обосновката ни е, че имаме разрешение за износ от страна на министър Корнелия Нинова и индивидуалните решения за пратки, каза още той.

ГЕРБ-СДС сме най-силно за военната помощ за Украйна, но искаме те да спрат с лицемерието. Помощта за Украйна трябва да продължи, но управлението не е на тази висота в момента. Нинова и ПП виждат изтъняващия си мандат, но е време да кажат истината на българите, коментира Георгиев.

Ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Вчера Кирил Петков обяви сметка за помощ на Украйна, която се оказа в Нигерия. Трябваше украинското посолство да ги поправя, разкри лидерът на МГЕРБ.

Хората имат само заплатата си, а кабинетът натрупаните пари в офшорките си, допълни бившият депутат.

Правителството се сваля само. Правителството трябва да остане дотогава, докогато и последният гласуващ се убеди в некомпетентността им, каза Георгиев.

Лена Бориславова пише, че коалиционните партньори се държат като в детската градина, аз бих определила цялото им поведение като зоологическа градина, завърши Георг Георгиев.