ГЕРБ: ЦИК е неадекватна

0
103
Снимка: фейсбук

Недопустимо е поведение, което се основава на личен реваншизъм спрямо ГЕРБ, заяви Цветомир Паунов

ЦИК щеше да създаде един абсурд. Недопустимо е поведение, което се основава на личен реваншизъм спрямо ГЕРБ, заяви Цветомир Паунов на брифинг. Той коментира отказа на комисията да гласува заявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че се отказва от депутатското си място. Чак след няколко прегласувания ЦИК прие решението му.

„ЦИК взема решения напук на ГЕРБ, това не е добре за доверието на изборния процес, този състав и структура на ЦИК са неадекватни и на ситуацията, и на себе си“, добави Тома Биков.

Работата на членовете на ЦИК е да спазват закона, смята Тома Биков. По думите му досега те са били изключително единни за изчегъртането на ГЕРБ.

Попитан какво мислят за решението на ЦИК мандатите на Слави Трифонов да бъдат 65 за сметка на един мандат на ГЕРБ, Биков заяви, че те не са дребнави и с един мандат повече или по-малко няма значение. Ще дойде време ЦИК да не е удобна на Румен Радев, поясни още той.

Съставът на ЦИК в голямата си част трябва да бъде променен. Ние нямаме проблем, но те гласуват срещу всичко, предложено от ГЕРБ и после се стига до смешки, подчерта Биков.