ГЕРБ иска оставката на ЦИК заради хаоса в организацията на изборите

0
95
Георги Георгиев и Тома Биков

Рашков изчезна, сигурно търси изчезналата секция в Лондон. В ромските махали печелят Слави Трифонов и ДПС, коментираха на брифинг ог ГЕРБ

ГЕРБ иска оставката на ЦИК. Причина за това е организацията на вота в чужбина. Ако гласуването в чужбина беше гвоздеят на програмата на т.нар. реформаторски партии, то там видяхме най-много проблеми. Методически указания бяха дадени само два дни преди вота, заяви на брифинг Георг Георгиев.

Той посочи, че членовете на секционни комисии зад граница са опитали да се свържат с ЦИК, но оттам не са отговаряли на телефонните обаждания.

„Тези хора са длъжни да поемат отговорност за този хаос. Така желаната избирателна активност и даването на право на хората да гласуват е прекрасно. Но тези хора бяха излъгани. Има риск вотът им да не бъде зачетен”, смята Георгиев.

„Чакаме Шумен, Стара Загора и София област. Защо ги чакаме, никой не може да каже. Дори Бойко Рашков е изчезнал заедно с изчезналата изборна секция от Лондон. Сигурно е тръгнал да я търси. Докато преди изборите ловеше домоуправители и кмета на Бата със списъка от сватбата на дъщеря си, сега той се е покрил. Но вече имаме резултати от ромските махали, където печелят Слави Трифонов и ДПС”, каза Тома Биков.