ГЕРБ към управляващите: Превръщате България в терен за батерии, а не за хора

0
156
Тома Биков Снимка: архив

ПП обвиниха ГЕРБ в провокация за смяна на властта

„ПГ на ГЕРБ-СДС се оказа основен виновник за всички мелодрами, които се случват на управляващото мнозинство през последните две седмици. Предполагам, че ние сме виновни за това, че не можете вече няколко месеца да се разплатите със строителните фирми, защото си нямате доверие един на друг и на вашия министър му се налага да ходи на протести срещу правителството“, каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ/СДС Тома Биков по повод декларация на ПП.

Най-голямата управляваща партия съзря опити за смяна на властта и обвини опозицията за това. „В последните дни виждаме опит за промяна на дневния ред на обществото. Настоящата опозиция се опитва да замете идеята защо хората поискаха промяната. В последните дни има целенасочена провокация за промяна на управлението“. Това заяви председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров. Той припомни, че ПП са дошли, за да сменят Бойко Борисов и неговото правителство.

„Предполагам, че ние сме виновни, че сте се оплели за Македония, вече никой не знае каква е българската позиция“, отвърна Тома Биков.

„Превръщате България в терен за батерии, а не за хора“, посочи той и допълни, че планът за възстановяване никой не го е видял.

„Вие живеете в свят на илюзии, дотам, че можете да седите в кабинет в Министерския съвет, да се усмихвате и да пожелавате приятен уикенд“, намекна за видеоселфито на културния министър депутатът от опозицията.

„Вие сте мандатоносителят и излизате оттук и казвате опозицията диктува дневния ред на обществото. Щом сте позволили на опозицията да определя дневния ред, означава, че вие не управлявате. Дневният ред на парламента няма нищо общо с дневния ред на обществото. Ние няма да ви пречим да грешите, но едва ли ще можем да ви помогнем да се държите по-адекватно“, заключи Тома Биков.

Като предизборно послание пък определиха декларацията на ПП от ДПС, визирайки „червените линии“ на управляващите. Депутатът от движението Хасан Адемов отбеляза, че това му прилича на предизборна кампания.