ГЕРБ поиска оставката на Стойчо Кацаров и посочи четири причини

0
100
Проф. Костадин Ангелов

Първата е провалът на ваксинационната кампания

ГЕРБ-СДС поиска на брифинг Румен Радев да уволни служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

„Причините за нашето искане са няколко. Първата е провал на ваксинационната кампания. Не може България да остава на последно място по ваксинация и да даряваме ваксини на страни от третия свят. Втората е противоречиви послания към българския народ, включително антиваксърски призиви и призива да не спазват противоепидемичните мерки. Трета причина е, че българските лекари ходят с хронометри в джобовете си, за да отчитат работата си по новата методика. БЛС категорично настоява да се върне старата методика, но министър Кацаров отказва. На четвърто, но не и последно, място в много области в страната има криза с ремдесивир и кислород. Вчера Стефан Янев заяви, че проблемите с ремдесивира, кислорода и парите на лекарите не са от първостепенна важност. Не, те са най-важните проблеми за решаване и заради тези липси България е на първо място по смъртност“, обоснова искането за оставка проф. Костадин Ангелов.

„Има криза с ремдесивир. Има криза с кислород“, добави още той.

От своя страна Николина Ангелкова заяви, че са против да се ограничават и затварят бизнеси, ако няма компенсации за тях.

Тя коментира, че служебният кабинет не се справя със ситуацията, а служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров не чува исканията на бизнеса, както и че нямат план за действие.

„Очевидно е несправянето и немощта на здравното министерство да се справи с кризата и затова не са виновни хората и не е виновен бизнесът. Аз не знам дали този човек чува това, което му казва бизнесът“, заяви Николина Ангелкова.