ГЕРБ при Радев: Стабилно мнозинство в този парламент е невъзможно

0
69
Снимка: 24 часа

Десислава Атанасова заяви, че през изминалите месеци многократно са предлагали такива решения

„Нашата парламентарна група не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство. Осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да търсим решение на тези кризи. Тук при вас са и хора с огромен капацитет при решаването на кризи, ние сме готови да сътрудничим, стига да има кой да ни чуе“, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ в началото на консултациите при Румен Радев, които той организира, преди да реши на кой да връчи третия мандат, съобщава Tribune.

Атанасова подчерта, че през изминалите месеци многократно са предлагали такива решения, като припомни, че благодарение на работата на Народното събрание в голямата си част ги е подкрепило, като компенсациите за храмовете, общините, болниците с цената на електроенергията.

„Преди няколко дни предложихме решение, което да определи цена на горивата от 2.70 лв., като осъзнаваме, че голяма част от натрупаната инфлация се дължи на високите цени на енергоносителите, но и заради решения от управляващата коалиция“, заяви още Атанасова и допълни, че са готови да предложат цялата си експертиза и да участват в преговорите с условието, че мнението за това дали може да има стабилно мнозинство в рамките на този парламент не е променено, а именно, че такова не е възможно.