ГЕРБ ядосани на номинацията на Лорер: Такива разминавания се недопустими

0
292
Асен Василев

От „промяната“ помолили Асен Василев да оттегли съпругата на съпартиеца им

Като недопустимо разминаване в комуникацията, което не биха толерирали занапред определиха от ГЕРБ намеренията на финансовия министър Асен Василев да назначи Виолета Лорер в Европейската инвестиционна банка.

„Научихме от медиите за номинацията на г-жа Лорер. Малко по-късно от медиите разбрахме за оттеглянето й. Подобни разминавания в комуникацията между партньори са недопустими и не бихме ги толерирали занапред“, се казва в позиция на ГЕРБ, получена в отговор на запитване от „24 часа“.

Министърът на финансите Асен Василев успя да изненада днес както съпартийците си в „Продължаваме промяната“, така и партньорите в управлението от ГЕРБ със скоростното и несъгласувано номиниране на Виолета Лорер за борда на Европейската инвестиционна банка. Докато при премиера Николай Денков заседаваха лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ именно по уточняването на механизъм за издигане на хора във втория етаж на властта, Василев пусна спешно съгласуване по министерствата за съпругата на съпартиеца си Даниел Лорер. Министърът на финансите бе дал 60 минути на останалите министри да съгласуват назначението.

След като стана ясна номинацията, която изненада дори премиера Николай Денков и съпредседателя на Василев в ПП Кирил Петков, те са помолили настоятелно министъра на финансите да оттегли номинацията на Виолета Лорер.