ГЕРБ вече е готова с кандидатурата за президент, засега изчаква с обявяването на името

0
3449
Александър Ненков

Партията иска избори 2 в 1 на 7 ноември. Ще гласува против кабинет на БСП, коментира Александър Ненков

Решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат на БСП не изненада ГЕРБ. От партията обаче са категорични, че няма да подкрепят проектокабинет на БСП, ако се стигне до гласуването му в пленарната зала.

„За нас е абсолютно очакван този ход, БСП беше партията, която издигна Радев за президент. Опитват да създадат усещането, че търсят вариант за съставяне на правителството. Истината е, че проучвателният мандат ще бъде неуспешен. От 4 април партиите на протеста и другите, с изключение на ГЕРБ, подведоха хората, че ще има управление. Някои партии си изградиха предизборната кампания с реторика срещу ГЕРБ“, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков пред Bulgaria ON AIR.

Според него много трудно би могло да се състави правителство без най-голямата партия в държавата, визирайки именно ГЕРБ. „Няма как да изолираш 600-700 хил. души, не искайки дори да говориш с техните представители“, подчерта Ненков в ефира на „България сутрин“.

Той още веднъж увери, че от ГЕРБ категорично ще гласуват против новия кабинет, ако се стигне до гласуването му в Народното събрание.

„Ако няма да има правителство, за държавата е по-добре час по-скоро да отиваме на избори. Гражданите вече са изключително демотивирани да ходят на избори. Предложили сме да имаме избори 2 в 1 на 7 ноември. Протака се, защото на този етап причината е гласуването на бюджета. Между първо и второ гласуване се отваря кутията на популизма“, каза още Ненков.

По думите на депутата от ГЕРБ много хора са се уплашили да гласуват с машини. От ГЕРБ искат да се върне възможността за гласуване с хартиени бюлетини, тъй като имало недоверие към машините.

Партията вече е готова с кандидатурата за президент, но засега изчаква с обявяването на името.