ГЕРБ за Слави Трифонов: Не е добре да започва с лъжи към избирателите си. Два пъти предлагахме мажоритарни избори през 2016 и 2017 г.

0
288

Има два дни да помисли, каза Десислава Атанасова

Не е добре, макар и за нов политически проект, да започва с лъжа към избирателите си. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти в кулоарите на парламента за внесения законопроект за мажоритарния вот.

Тя обясни, че ГЕРБ ще внесат предложение така, както са направили и през 2016 и 2017 г. Управляващите последователно изпълнявали своите публично поети ангажименти за разлика от други, които се отказали от поетите си ангажименти към хората.

Ако върнем историята малко назад, трябва да отбележим, че ГЕРБ не само отстоявали да се проведе референдум българските граждани да бъдат питани по въпросите, които били конституционно допустими, но и след това два пъти ГЕРБ е внесъл законопроектите, напомни Атанасова

ГЕРБ разработва и последните параграфи от ЗИД на Изборния кодекс. За това Десислава Атанасова очаква публично останалите парламентарни групи да заявят своята позиция.

„Напомням на партията и парламентарната група на „Има такъв народ“, че заедно с ГЕРБ имаме 126 гласа и никакви мотиви, че те нямат мнозинство в този парламент и подкрепа не мога да бъдат разумни с това да оттеглят предложението, на което беше построена кампанията им няколко години напред за влизане в Народното събрание“, категорична бе тя.

Десислава Атанасова се надява в рамките на два дни Слави Трифонов да помисли, защото мълчанието най-накрая трябва да престане и да каже ще подкрепи ли неговата партия едно предложение от подобен тип, внесено от ГЕРБ или от тях, което събира 126 гласа в пленарната зала.

На въпрос как би коментирала твърденията на Слави Трифонов, че мажоритарната система е тема за един по-добър и светъл парламент, Атанасова запита медиите защо вярват на Слави Трифонов, който вече е излъгал своите избиратели.

Тя смята, че работа на медиите е да търсят отговорите, и то от Слави Трифонов.

Това е лоялното отношение към всеки български избирател, особено към тези, изразили съгласието си за референдум и за провеждането на мажоритарни избори, заяви Десислава Атанасова.