ГЕРБ за заплахата към Каримански: Мутренските времена се завърнаха

0
123
Десислава Атанасова Снимка: архив

Шокирани сме, че премиерът в открито заседание на парламента разказа за операция на военното разузнаване, коментира Десислава Атанасова

Шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че депутатите от опозицията са шокирани, че кандидат за управител на БНБ получава заплахи.

По-рано Любомир Каримански от ИТН съобщи, че е получил заплашителен SMS с предупреждение да се откаже да се бори за поста.

„Струва ми се, че вече полицейщината, репресията, мутренските времена се завърнаха. Репресията към опозицията сигурно можеше да бъде аплодирана от някого, но това, което наблюдаваме, е грубо погазване на елементарни човешки права на народен представител“, коментира тя.

„Нямам подозрения кой стои зад това, но явно някой има интерес“, каза Атанасова.

Тя добави, че ГЕРБ са шокирани и от това, че премиерът от трибуната на НС в открито заседание съобщи за специализирана операция, която се извършва от служба „Военна информация“.

„Той не само освети български военнослужещи, но изложи на риск и опасност живота на тези хора. Надявам се, че тази операция е разрешена от министъра на отбраната и е уведомен президентът, ако не е така, настояваме за свикване на КСНС, защото сме убедени, че тази информация е държавна тайна“, отсече Атанасова.

По-рано премиерът съобщи по време на блиц контрола, че шефът на военното разузнаване ген. Венелин Митев ръководи операцията по изтегляне на българските моряци, които са блокирани в кораба „Царевна“ в украинския пристанищен град Мариопул. Изпратена е група със задачата да изтегли блокираните българи.

Според Атанасова казаното от Петков е грубо посегателство върху сигурността на хората, които са изпратени там, и националната сигурност на България.