Тома Биков: Политическата криза ще продължи, ако ГЕРБ не участва в управлението

0
63
Тома Биков

Имаме всички шансове да бъдем на първо място, казва депутатът

В 48-ото Народно събрание трябва да се говори с всяка една партия, независимо дали е опозиция или управляваща, каза Тома Биков от ГЕРБ по Нова ТВ.

„Мисля, че имаме всички шансове да бъдем на първо място. По-важно е след изборите какво ще се случи. Трябва да оставим всички възможности отворени. Би било изключително лошо политическата криза да продължи. Това ще се случи, ако ГЕРБ не участва в управлението”, каза още депутатът.

По думите му предишното правителство се е самосвалило със спада на управляващото мнозинство. „То беше резултат от една много сбъркана конструкция, която беше предложена декември, когато се формираше кабинетът. Управляващите започнаха да пишат програма чак след като подадоха оставка. Това е парадоксално. Не успяха да изработят механизъм за взимане на решения. В крайна сметка се стигна до това, което те наричат лоша комуникация вътре в коалицията. Всъщност говорим за липса на реалистични цели, които да бъдат постигани. Всичките бяха абстрактни. Някак си не можаха да разберат, че целта ГЕРБ да не бъде във властта беше изпълнена на 3 ноември. Самите ние казахме, че сме в опозиция”, обясни Биков.

По темата за доставките на газ от „Газпром” той коментира:

„За да тече оттам газ, трябва да се прекарат още два газопровода. Иначе ние просто строим на голо поле един газопровод, който не е свързан там, откъдето идва газът. ГЕРБ подписваше договори с фирмата, защото това беше най-евтиният газ. Асен Василев сбърка, защото договорът приключва в края на годината. Той обяви, че изобщо няма да водим преговори с „Газпром”. Смятам, че България трябва да намери 3 милиарда кубика газ”.