Гешев: Ако сега се наведем, вече няма да можем да се изправим

0
44
Иван Гешев

Вярвам, че ВСС няма да влезе в графика на Пеевски и Бойко Борисов, заяви главният прокурор

Вярвам, че ВСС няма да влезе в политическия график на Делян Пеевски и Бойко Борисов, заяви главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на ВСС, на което продължава процедурата по неговото отстраняване. Той добави, че може да се върнем във времената, когато ни е „управлявала тричленка или петчленка, наречена Политбюро“.

„Искам да кажа няколко важни неща към всички българи. Аз вярвам, че не само ние магистратите, но и всеки един българин, ако сега се наведе, вече няма да може да се изправи. След като се провежда това – от опита ми за убийство до политически инсцениран опит за отстраняването ми в нарушение на всякакви основни правни принципи, в нарушение на елементарна, дори почтеност, спрямо главен прокурор – представете си какви гаранции има един обикновен магистрат, пък и всеки един българин“, каза още Гешев.

Заседанието на ВСС ще започне с изслушване на заместничката му Даниела Машева, която трябва да свидетелства за емоционалното състояние на Гешев, когато си скъса оставката и нарече политичите „боклук“.