Гешев иска имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов

0
120
Георги Михайлов

Разследван е за безстопанственост и неизгодни сделки като директор на хематологичната болница

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Георги Михайлов от парламентарната група на “БСП за България” с цел продължаване на наказателното производство срещу него за престъпления от НК.

Той е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер през октомври 2019 г. Към настоящия момент не са налице основания за прекратяване на наказателното производство. Продължаването му обаче е възможно само с разрешение на Народното събрание или при писменото му съгласие.

Това е трето искане за сваляне на имунитета на Михайлов в качеството му на народен представител. Предходни искания до Народното събрание са внесени съответно на 08.11.2018 г. и на 01.07.2019 г., за които народният представител е давал съгласието си за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

Михайлов е разследван за безстопанственост и неизгодни сделки за времето, когато е бил шеф на националната болница по хематология.