Гешев ще присъства на разпита на обвиняемия за милионите от „Хемус“

0
190
Иван Гешев Снимка: Dnes.bg

Наблюдаващите прокурори са издали разрешение, с което се позволява и неговото присъствие

Главният прокурор Иван Гешев има готовност да присъства на разпита на Борислав Колев, обвиняем за пране на 53 млн. лева, преведени за строитлството на част от магистрала „Хемус“.

По-рано днес неговият брат Иво Колев заяви в съда: „Искам да предам съобщение от името на брат ми. Той би желал лична среща с вътрешния министър Бойко Рашко и, ако прецени, Иван Гешев, тъй като брат ми разполага с информация от съществено значение по повод разследването. Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният получател на тези 53 млн. лева. Отговорете си, след като става дума за такива мащаби. Дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени. Няма да бъда по-точен”

По повод изявлението на брата наблюдаващите прокурори незабавно са издали разрешение по чл. 198 от НПК, с което се позволява и присъствието на главния прокурор. Наблюдаващите прокурори лично ще проведат разпита на обвиняемия при спазване на всички законови изисквания в сградата на СГП. Главният прокурор на Република България устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има готовност да присъства при провеждането на разпита. За същото вече е информиран и защитник на обвиняемото лице, съобщиха от прокуратурата.

СГП е разпоредила на Главна дирекция „Охрана“ привеждането на обвиняемия в сградата на прокуратурата за провеждане на действия по разследването с негово участие.