Главен готвач падна в казан със супа и загина

0
192
Снимка: Pixabay

Мъжът е получил изгаряния по цялото тяло

Шеф-готвач в Ирак загина миналата седмица, след като падна в казан със супа. Мъжът е получил тежки изгаряния на големи части от тялото, съобщава „Дейли Мейл“.

Главният готвач Иса Исмаил помагал за подготвянето на сватбен банкет в сватбената зала „Хейзъл“ в град Захо на 15 юни, информира „Гълф Нюз“. Докато разбърквал супата, която е била в голям казан на пода, 25-годишният мъж се подхлъзнал и паднал в храната.

Бащата на три деца е бил откаран в болница на около 40 мили, за да получи лечение на тежките изгаряния. Медиците няколко дни се опитвали да спасят живота на мъжа, но готвачът починал на 21 юни в резултат на изгаряния от трета степен на около 70% от тялото му.

Трагичната смърт на главния готвач разтърси иракските медии и предизвика изблик на скръб в социалните платформи. Много хора обвиниха за инцидента недостатъчните стандарти за безопасност в ресторантите и кухните на страната.

Според Зерван Хосни, роднина на мъжа, Иса е работил като готвач от около осем години. Хосни добави, че „Иса е баща на две дъщери и 6-месечен син“.