Голямата лъжа лъсна: Рашков не съобщи нито едно име на подслушван политик пред депутатите. Не каза нищо дори за премиера Янев

0
425
Бойко Рашков Снимка: БНР

Измъкна се с общи приказки и лекция за гражданските права

Голямата лъжа лъсна днес в парламента. Вътрешният министър Бойко Рашков не съобщи нито едно име на подслушван политик. Той бе извикан от депутатите от ГЕРБ да обясни десетките си изказвания, че при управлението на Борисов са подслушвани опозиционни политици. Служебният премиер Стефан Янев също твърдеше, че е бил следен.

Рашков се измъкна с общи разсъждения и лекция за гражданските права. От думите му стана ясно, че спецпрокуратурата е водила разследване за завземане на властта чрез насилие покрай протестите миналото лято. Използването на СРС по това разследване е било разрешено от Специализирания наказателен съд, следователно те са били законни.

Но Рашков не спомена никакви политици или бройка, партийната им принадлежност, кога е станало и т.н. Говори само за десетки протестиращи граждани, но не обясни, че когато се подслушват примерно само трима души, покрай тях ще бъдат прихванати всички, които говорят с тях.

Рашков обеща някога да предостави по-подробна информация.

Скандалът тръгна от Атанас Атанасов от ДБ.