„Господари на ефира“: Столичен лекар издава сертификати за ваксинация без поставена ваксина

0
141
Кадър: Господари на ефира

Взема за услугата 110 лв.

Лекар от София издава сертификати за ваксинация, без да е поставил какъвто и да е препарат, сигнализираха от „Господари на ефира“ в свой репортаж.

Според сигнала услугата е извършвана от д-р Росен Бенчев в ДКЦ „Света София” в столичния квартал „Люлин” срещу 50 лева.

И така – поставено лице отива в клиниката, обяснява на доктора, че ще пътува до САЩ с престой в Турция от над 30 часа, като заявява, че няма време за ваксинация и „търси помощ“. След малко мислене лекарят казва, че ще помогне срещу 110 лева и лична карта, като ще му издаде сертификат.

Лицето отива да тегли пари и се връща, като заедно с д-р Бенчев попълват ЕГН, адрес, личен лекар и всички данни, които се изискват от системата. Докторът вади от раницата си шишенце с ваксина на „Астра Зенека“ и също преписва данни от него като пита колко време лицето ще бъде извън България.

Уточнява, че като се върне, „ще му постави втора доза, която ще позволи по-дълъг период от време“ и тогава ще му се издаде сертификат.

На въпрос дали може „услугата“ да се препоръча на познати, които пътуват, д-р Бенчев заявява, че няма против. Когато обаче идва време за втора ваксина, лекарят мистериозно изчезва. От „Господари на ефира“ ще сигнализират Министерството на здравеопазването.

Още вижте в репортажа: https://gospodari.com/lekar-izdava-sertifikat-za-vaksina-bez-vaksinatsiya/