Градският транспорт ще работи на празнично разписание, ако няма природен газ

0
47
Снимка: архив

„Топлофикация-София” има готовност да премине на мазут

„Топлофикация-София” няма да спира работа, дори при прекъснати доставки на природен газ. В краен случай дружеството е в готовност да премине работа на мазут, информира председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, пише БНР.

„Топлофикация-София” преминава на мазут, след като се изчерпа, и ако няма, разбира се, доставки на природен газ. Това обаче не може да продължи твърде дълго, както видяхте. На първо място – заради екологичния ефект, на второ място – защото мощностите са такива, че осигуряват определен период на работа. Ние не искаме да се влошава качеството на живота на софиянци. Затова адекватната, бърза и решителна държавна намеса ще предотврати тези рискове”.

Градския транспорт ще работи на празнично разписание, ако няма природен газ. Това стана ясно на извънредното заседание на енергийната комисия, което беше свикано след спрените доставки на газ от Русия.

„Засега имаме газ. Имаме уверение, че до края на май доставките няма да бъдат нарушени“, увери директорът на „Столичен автотранспорт“ Слав Монов.

„Изготвили сме план Б, по който да действаме, в случай че спрат тотално доставките“, каза той и добави, че ще има по 250 автобуса на ден. По думите му това са възможностите на автотранспорта и изрази надежда да не се стига до орязване на колите.