Гражданите имат право да знаят как президентът Радев определи членовете на служебния кабинет

0
2081
Румен Радев

Някой да им е казал на гражданите? Не е!

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

„Гражданите имат право да знаят отговорите на няколко важни въпроса. На първо място кой определя приоритетите, кой определя постовете в потенциалния нов кабинет в процеса на неговото изграждане и формиране“, казва днес служебният премиер Стефан Янев.

Гражданите имат право да знаят, също така, как президентът Радев определи членовете на служебния кабинет! Някой да им е казал на гражданите? Не е!

1. Президентът Радев не реагира никак на разкритията за имотния цар Бойко Рашков, разчитал цял живот на едната държавна заплата; на скандалните случаи на полицейско насилие преди изборите на 11 юли.
2. Президентът Радев не коментира никак разкритията за фирмата с 1 млн. лева задължения, продадена на беден рецидивист с няколко присъди от шефа на НАП Румен Спецов, преди да запраши за Дубай.
3. Президентът Радев не коментира никак разкритията за скандалите на Асен Василев с неговите съдружници, единият от които го нарече “умен измамник”, твърденията за кражба на компютърен код и продажбата му в Китай.
4. Президентът Радев не коментира никак разкритията, че Кирил Петков остави в НС и УС на ББР предишни членове, назначи свой приятел за шеф на БАИ; назначил е приближена на ДБ 31-годишна юристка на заплата 164 289 лева годишно; че с Асен Василев са уредили с космическа скорост придобиването на огромен имот в София.
5. Президентът Радев не коментира никак, че синът и дъщерята на премиера Стефан Янев са били уредени на държавна работа в БЕХ и Булгаргаз при предишния служебен кабинет, когато Янев беше вицепремиер.

Как да е формиран проектокабинетът на ИТН? Формиран е от победилата на изборите партия, която има конституционно право на това. Даже кандидат-премиерът се е явявал на кастинг в “Шоуто на Слави” пред очите на цяла България.
Президентът Радев си представяше, че Слави Трифонов безропотно ще приеме в правителството на ИТН министри от служебния кабинет, и то на позиции, които те си пожелаят. Е, откъде-накъде?!

P.S. Жълтопаветниците и присъдружните им медии натрапчиво и агресивно се опитват да ни налагат “златното момче” на Иво Прокопиев Кирил Петков. Хора, осъзнайте се и не се оставяйте да ви лъжат с буфосинхронисти; вижте какво има под захаросаната глазура – обръчи и схеми.