Гяволета с липсващи им седем годинки се мотат в днешната българска политика

0
544
Асен Василев и Кирил Петков пред Софийския затвор СНИМКА: ФЕЙСБУК

Затова многократно съм обяснявал, че на избори е важно да се гласува правилно

Александър Йорданов

Александър Йорданов, фейсбук

НЕУДОБНИ ДУМИ: ПЪРВИТЕ СЕДЕМ ГОДИНИ

И така. Вече е ясно, че предстоят седмите поред предсрочни парламентарни избори за периода 2021-2024 г. За какво е доказателство този факт? Доказателство е той за политическа некадърност. И за липсата на първите седем години в живота на много от днешните български политици. Това пролича по безспорен начин и тази година. А тези първи седем години са изключително важни. През този период бъдещият политик би трябвало да попива знания и да придобива значителен брой умения. Защото те са тези, които ще подпомогнат развитието му, както и начинът му на живот. Липсата на първите седем години е фатална за политиците. От което по-късно страда държавата.
Обръщам внимание, че тази липса е непоправима. Напразни са илюзиите, че тя може да се компенсира с учене в престижен университет или с бизнес кариера. Не става. Не се получава. И затова ще ходим за седми път на избори.

Какво е решението ли? Ясно какво. Преди да гласувате е необходимо да се поинтересувате от първите седем години на политиците, за които сте склонни да пуснете бюлетина. От какво семейство са. Кои са родителите им. Какви са ги вършели в своите детски и младежки години. И не вярвайте на това, което самите политици ще ви кажат. Защото със сигурност тия гяволи ще се представят за ангелчета. Истината е, че от „ангелчета“ като Румбата, Кирчо и Асенчо, Ицето и Насето, Славчо и Тошето, Коцето и Корнелка, сме на хала на който сме. И много други гяволета с липсващи им седем годинки се мотат в днешната българска политика. Затова многократно съм обяснявал, че на избори е важно да се гласува правилно. Ето, казвам същото и сега, два месеца преди седмите поред предсрочни парламентарни избори у нас. Достатъчно рано го казвам, нали?